Колимор: 9 от 10 трансфера на Ливърпул са перфектни


И. Ангелов

Колимор: 9 от 10 трансфера на Ливърпул са перфектни

Бившият нападател на Ливърпул Стан Колимор даде мнението си за трансферната политика на Юрген Клоп. Според него отборът е станал конкурентен именно поради позитивната промяна в трансферите, които са донесли "специална марка" футбол.

"Ливърпул отвя момчетата на Пеп Гуардиола със специалния бранд футбол на Юрген Клоп. Фактът, че Ливърпул завърши втори в последния сезон, и за първи път стана първи сега, с общо 196 точки за двата сезона, е просто изумителен.

"Това е постоянство и старият ми отбор заслужава огромни поздравления за това. Клоп и изпълнителите на "Анфийлд" имат оценка 9 от 10 за трансферите си последните години. Имам предвид, че 9 от 10 попълнения бяха точно на място.

"Дори тези, които не навлязоха точно както бихме искали, като Наби Кейта, показаха достатъчно за да се считат за големи играчи за следващия сезон. И тези трансфери, заедно с дългосрочния проект на германеца, са основата на успехите им.

"Клоп трябва да е моя избор за мениджър на годината след като той върна отбора от разочарованието да не спечели титлата само с точка зад Сити миналата година. Той очевидно е казал на момчетата си след спечелването на финала на Шампионска лига, че те трябва да отвеят съперниците си в първите 10-15 мача за сезона. И въпреки че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, те продължиха с неговите инструкции."

  Сподели
120