Алисон: Винаги работя, за да съм най-добрия


И. Ангелов

Алисон: Винаги работя, за да съм най-добрия

Вратарят на Ливърпул - Алисон, сподели, че винаги в кариерата си се е стремял да достигне върха в професията, което според него е постигнато след триумфите с мърсисайдци в последните два сезона. Ливърпул подписа с вратаря на Рома през лятото на 2018 г. за сумата от 67 милиона лири. 27 годишният вече изигра 88 срещи и спечели Шампионска лига и Висшата лига в този период.

"Аз вярвам, че не през последния сезон станах най-добрия вратар в света. Очевидно това е следствие на целия ми живот, и каквото съм правил от 10-годишен насам. Винаги съм се старал да работя здраво и да постигам страхотни неща. Аз поставям целите си и тръгвам след тях.

"Очевидно тук израснах много, с този клуб и възможностите, които той предоставя да спечелиш големи неща и да станеш възможно най-добър. Трябва да печелиш големите трофеи, големите шампионати - както сега са Шампионска лига и Висшата лига.

"Това е нещо, което се промени като пристигнах в Ливърпул, но манталитетът ми винаги е бил да съм най-добър. Дали ще получа наградите или не, аз винаги работя за да съм най-добър."

Запитан какво е чувството да е носител на медал във Висшата лига:

"В този момент това означава всичко. Най-голямата част от моите постижения във футбола съм постигнал с този клуб, чрез този клуб, така че това означава много за мен и моето семейство. Откакто пристигнахме тук чувството е, че това е един различен клуб, който те третира като семейство и ти дава цялата подкрепа, която ти трябва за да играеш футбол, да останеш концентриран над играта. 

"Тук се чувстваме комфортно. Обичаме да сме тук. Обичаме топлината, която получаваме от феновете. Те също са част от това семейство."

  Сподели
140