Вернер е дошъл в Челси заради Лампард


Н. Гавазов

Вернер е дошъл в Челси заради Лампард

Нападателят на Челси Тимо Вернер разкри, че мениджърът  Франк Лампард е изиграл ключова роля в решението му да продължи кариерата си  в лондонския клуб.

"Той (Лампард) бе основният фактор. Говорихме много за неговата система и как иска да се играе, къде ме вижда и как неговата система ми подхожда. Той е много приятен човек - не само обясни какво иска от мен като от играч, но също така даде да се разбере, че иска да ми помогне по човешки начин. Сега той ме познава малко по-добре, имаме много добри отношения и се радвам, че съм тук.

За мен преминаването от стария ми клуб в толкова голям клуб като този е като сбъдната мечта, защото Челси е много голям клуб.

Знам футболисти, които спечелиха Шампионска лига тук: Дрогба, новият ми мениджър Франк Лампард, техническият съветник Петър Чех. За мен това е мечта, но не искам да ги имитирам - искам да бъда част от нова ера, така че ще се опитам да играя както мога и по-добре.

Висшата лига има много бърз футбол, но това е моята специалност - много съм бърз, така че смятам, че съм идеален да играя тук. Това е различна лига в друга държава, така че мога да достигна по-високо ниво - за това аз дойдох във Висшата лига и Челси.

Ще се опитам да вкарам колкото се може повече голове за Челси. Ето защо ме купиха - да вкарвам голове, както го правех в Лайпциг", заяви Вернер.

  Сподели
156