Лингард: Загубих се като играч и като човек


Н. Гавазов

Лингард: Загубих се като играч и като човек

Плеймейкърът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард заяви, че се чувства "загубен като играч и човек" през този сезон.

Именно Лингард вкара последния гол от сезона във Висшата лига 2019/20, отбелязвайки в осмата минута от компенсираното време в мача срещу Лестър в последния кръг и по този начин помогна на тима си да стигне до Шампионска лига.

Голат обаче бе първи за Джеси във Висшата лига от 18 месеца. 27-годишният англичанин няма как да е доволен от този сезон, през който записа само девет участия в стартовия състав за първенството.

За щастие, Лингард отлично разбира, че не е бил на висота и се надява чрез упорита работа да намери себе си.

"Това бе труден сезон по толкова причини. Загубих се като играч и като личност, но никога не исках да се отказвам. Знаех кой всъщност съм на и извън терена, а също така знаех, че мога да стана този, който бях преди.

Това означава да работя по-усилено от всякога и да се доверявам на хората около мен, за да ми помогнат да постигна това.

Знам, че феновете бяха разочаровани от мен, но през цялото това време любовта ми към този клуб и всичко свързано с него никога не ме напуска. Този отбор, този клуб са моето семейство и ще продължа да работя по-усилено от всякога, за да помогна на този тим да постигне целите си“, обърна се Лингард към своите 6.6 милиона последователи в Instagram.

По-рано в пресата се появиха информации, че Манчестър Юнайтед възнамерява да се раздели с шестима през това лято, като един от тези футболисти е именно Лингард. На "Олд Трафорд" не смятат англичанина за незаменим, а със средствата от продажбата му ще бъде дадена възможност на мениджъра Оле Гунар Соляксяер да бъде по-гъвкав на трансферния пазар. 

Напомняме, че през пролетта Лингард заяви, че желае да прекара цялата си кариера в Манчестър Юнайтед. 

  Сподели
211