Кийн: За титла трябва по-добър вратар от Де Хеа


И. Ангелов

Кийн: За титла трябва по-добър вратар от Де Хеа

Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн обяви, че според него отборът трябва да намери по-добър вратар от Давид Де Хеа, ако иска да претендира за титлата в близко бъдеще. Вчера "червените дяволи" осигуриха трето място в лигата  и игра в Шампионска лига догодина, като Де Хеа запази 13 сухи мрежи за сезона, с 3 по-малко от носителя на Златна ръкавица тази година Едерсон от Манчестър Сити.

"Никога не съм му бил голям привърженик. Той прави прекалено много грешки, и то големи грешки, които костват на Юнайтед големи точки. Ние говорим за скаутите, това е трудна част от играта. Това е само мое мнение. Ако Манчестър Юнайтед иска да се бори за титла в лигата, имат нужда от по-добър вратар.

"Трябва промяна, правили са го преди. Аз не зная какви са тези дълги приказки за вратаря. Ман Юнайтед го прави от години. Нападателите ги оставят резерви или продават, както и полузащитниците, но по някаква причина с вратарите те мислят, че трябва да останат с тях малко по-дълго, отколкото с други играчи заради нещо, което са направили преди 2 или 3 години.

"Играта не работи така. Видяхме как Ливърпул се повиши на по-високо ниво когато подобри вратаря си. Какво толкова? Ако той не работи, прави грешки, тогава направете промяна. Има добри вратари на пазара."

  Сподели
98