Солскяер: Малко хора предвиждаха това


Н. Гавазов

Солскяер: Малко хора предвиждаха това

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отговори на критиците, които подценяваха отбора му в началото на сезона.

След като победиха Лестър с 2:0, "червените дяволи"  завършиха сезона на трето място в таблицата за класиране на Висшата лига, след Ливърпул и Манчестър Сити.

Така Юнайтед значително надмина прогнозите, особено след не най-убедителната първа половина на сезона, а такова скептично отношение на експерти и фенове само допълнително е мобилизирало Солскяер.

"Мисля, че малко хора предвиждаха това. В прогнозите ни бяха дадени шесто или седмо място.

Тези прогнози добавиха ли ми мотивация? Винаги оставам себе си. Това, че съм критикуван, ме кара по-силно да правя това, което върша. Но моля ви, не ме хвалете, а това отпуска. Това е моята природа.

Вярвам в това, което правя. Всички имаме различни идеи за треньорската работа, но аз я върша по свой начин. Не мога да правя друго. Играчите са пропити с моите идеи и с това, което правим.

Това е огромно постижение за нашите служители и играчи. Те бяха невероятни. Говорих с всички тях днес и казах, че това е страхотен сезон, без значение какво се случва. Създаваме култура. Доволен съм и се гордея с техните усилия. Тази победа е много важна за психологията, защото по-рано загубихме два полуфинала", заяви Солскяер.

  Сподели
216