Лампард: Ливърпул прекрачи границата на арогантността


И. Ангелов

Лампард: Ливърпул прекрачи границата на арогантността

Франк Лампард продължи и разви темата за неговите нападки към поведението на екипа на Ливърпул след спечелване на последната среща над Челси с 5:3 и вдигането на трофея от Висшата лига на "Анфийлд". Той поясни, че критиките му не са били по адрес на мениджъра Юрген Клоп:

"Когато имаш някаква роля в клуб, когато си част от екипа, аз насочих думите си към скамейката на Ливърпул, и то един конкретен човек, който абсолютно прекрачи границата и беше арогантен към мен. Аз не съм контактувал с Ливърпул. Стиснах ръката на Юрген Клоп в края и си казахме "браво", и аз с радост щях да споделя бира с него и да го поздравя за невероятната работа.

"Зная колко е трудно да спечелиш Висшата лига. Зная колко работа трябва. Той е там от 4 или 5 години и пътешествието му е невероятно. Той заслужава всичко. Тази нападка няма общо с него. Това, което стана на линията там може да се случи.

"С камерите и микрофоните пред нас, аз съжалих за езика, който бях използвал. Не можах да се контролирам. Не трябваше да псувам, но имах проблем с някои хора от екипа им и мисля, че поведението им беше отвъд общоприетото.

"Аз мисля, че арогантността е много важно качество за това как подхождаш в мач, как атакуваш като играч и мениджър, защото си наясно с изискванията към себе си и критиките. Ако нямаш едно ниво на арогантност, може да си афектиран негативно или да не вършиш работата си добре понякога. Аз нямаше да мога да играя толкова време в Челси за отбор, който се бореше в лигата и Шампионска лига, ако нямах това в себе си."

  Сподели
124