Активността на Челси няма да накара Клоп да купува


Н. Гавазов

Активността на Челси няма да накара Клоп да купува

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че бурната трансферна дейност на Челси няма да го накара да купува.

Както е известно,  трансферният прозорец в Англия ще бъде официално отворен през следващата седмица, но Челси вече формализира трансферите на Хаким Зиеш и Тимо Вернер. Също така на радара на сините са Ян Облак, Бен Чилуел и Кай Хаверц, като последният дори съгласува личния си договор със "сините".

За разлика от Челси, Клоп вижда малка нужда да купува и все още не е оценил напълно въздействието на ситуацията с  коронавируса. Затова Юрген е безразличен към активността на конкурентите.

"Не можем да купуваме само защото другите отбори купуват. Не можем да купуваме, защото всички искат от нас това.

Можем да купуваме, ако имаме парите, ако имаме нужда и всичко това. Тогава да. Ако едно от тези неща не е там, няма да купуваме.

През новия сезон ще продължим отново и няма да използваме това като извинение. Представете си, че след миналия сезон, когато набрахме 97 точки, бих се съобразил с всички ваши препоръки кой да купуваме заради тази допълнителна точка до Сити? Сигурен съм, че щях да получа много съвети.

Но ние не купихме никого и вижте как се разви този сезон.

100 процента съм доволен от мачовете си. Миналата година всички ме помолиха да купя това, онова и това. По наши причини не го направихме. Не е, че не го искахме.

Ние непрекъснато се опитваме да вземем правилните решения, но тогава се случи COVID и промени ситуацията - и не към по-добро. Тя се промени не само във футбола, но и за всички бизнеси в света.

Мислим ли, че вече не можем да станем по-добри чрез покупки на играчи? Не. Ние просто действаме според нашите възможности.

Ако други отбори инвестират, тогава може би те знаят повече за бъдещето, но аз не го правя", заяви Клоп.

  Сподели
244