Мърсън смята Лампард за Мениджър на годината


Н. Гавазов

Мърсън смята Лампард за Мениджър на годината

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън смята, че Франк Лампард заслужава наградата за най-добър мениджър на Висшата лига през този сезон.

Миналото лято Лампард пое "сините" със само година треньорски опит в Чемпиъншип. Освен това Франк попадна в клуб, който беше под забраната да осъществява трансфери.

Всичко това обаче не попречи на Лампард да наложи привлекателен футбол в Челси, като се включи в борбата за влизане в топ 4 на Висшата лига, а също така и да стигне до финала за Купата на ФА, така че Мърсън е готов да постави Франк дори по-високо от Юрген Клоп от Ливърпул или Крис Уайлдър от Шефилд Юнайтед.

"Мисля, че Челси имаше изключителен, абсолютно блестящ мач срещу Манчестър Юнайтед.

Челси са на същата позиция като Манчестър Юнайтед, но те играха практически с най-силния състав. А ги чака пътуване до Ливърпул и домашна среща с Улвърхемптън!

Франк Лампард знае, че ще бъде огромно постижение, ако спечели Купата на ФА.

Говорихме за това, че това е преходен сезон за Челси, но вижте: той е на два мача от топ 4 и на един мач на разстояние от Купата на ФА.

Като се има предвид, че това е първата му година във висшата дивизия, а той не може да купи играч, става ясно, че трябва да го признаем за треньор на годината! Той е феноменален", заяви Мърсън в ефира.

  Сподели
109