Челси отмъсти на Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

Челси отмъсти на Манчестър Юнайтед

Челси победи Манчестър Юнайтед с 3:1 в полуфиналната среща от ФА Къп днес на "Уембли", с което отборът на "Сините" продължава към финала, където ще срещне Арсенал. Вчера "артилеристите" победиха Манчестър Сити за да станат първия финалист в оформилото се днес лондонско дерби на финала на ФА Къп.

В първото полувреме днес Челси играеше по-добре, като Оле Гунар Солскяер бе заложил на петима в защита и приемаше играта на съперника. В средата "сините" действаха твърдо срещу Бруно Фернандеш и с няколко остри влизания неутрализираха играта му.

Към края на полувремето при една висока топка за Жиру, Магуайър и Баили удариха главите си и Баили напусна принудително за Марсиал. Съдията отсъди 5 минути продължение, но се играха цели 13, като в 11-ата от тях Азпиликуета центрира ниско за Жиру, който стреля през Де Хеа за 1:0.

С първата атака след почивката пък Мейсън Маунт вкара за 2:0, когато стреля наглед безопасно от далеч по земя, но Де Хеа пропусна топката под себе си за гола. В 74-ата минута "сините" довършиха интригата когато Алонсо центрира остро от ляво и Магуайър си вкара автогол за 3:0.

В 85-ата минута Марсиал спечели дузпа срещу Хъдсън-Одой и Бруно реализира уверено за да направи загубата малко по-поносима за Юнайтед - 3:1.

  Сподели
459