Артета: Разбирам се със собствениците


Н. Гавазов

Артета: Разбирам се със собствениците

Мениджърът  на Арсенал Микел Артета заяви, че има пълно разбиране във взаимоотношенията си с ръководството и собствениците на клуба.

След победата с 2: 1 над Ливърпул в  сряда Артета призна, че е "много притеснен" за трансферния си бюджет за лятото.

На мнозина може да изглежда, че испанецът иска пари за преструктурирането на отбора, а клубът, загубил шансовете да влезе в Шампионска лига и да страда от икономическата криза, не може да му го даде. Всъщност обаче тук няма разногласия.

"Напълно се доверявам на нашите шефове. Имам много добри отношения с Раул (Санлехи), Еду, Винай (Венкатешам) и също така имам пряк контакт със собствениците.

Ние знаем какво искаме. Определено няма проблем с това.

Има много други аспекти. На първо място - финансови, защото бюджетът ни зависи от това къде ще приключим. Също така бюджетът зависи от бъдещето на няколко играчи и състоянието на трансферния пазар.

Не знаем какъв ще бъде трансферният пазар, просто трябва да разберем. Това ще бъде нещо уникално, което никога досега не е имало. Има много въпроси в това отношение.

Думите ми са разтълкувани погрешно. Това не съм искал да го кажа. Всички ние, включително собствениците, работим толкова усилено в клуба, като правим план за да продължим напред. Всички имаме еднаква амбиция и работим заедно.

Ако обаче ме попитате дали знам в момента колко пари ще имам и какво мога да направя, отговорът е не. Не знам, защото има много въпроси, като имаме предвид нашата ситуация.

Разговарям с тях (Kroenke и директорите) и имам много, много добри и открити отношения, така че съм изненадан от вашите предположения.

Мога да им се обадя и да говоря с тях. Те много, много ме подкрепят още от първия ден. До голяма степен благодарение на тях получих тази работа. Няма недоразумение между нас", заяви  Артета.

  Сподели
117