Игало: Мечтая за финал във ФА Къп


И. Ангелов

Игало: Мечтая за финал във ФА Къп

Нападателят на Манчестър Юнайтед Одион Игало разкри амбициите си да достигне финал в най-старото състезание в света след провала с Уотфорд по-рано в кариерата си. Утре Юнайтед и Челси ще мерят сили на полуфиналната фаза на турнира на "Уембли", а отборът се намира на поход от 19 срещи без загуба във всички турнири.

31-годишният нападател бе част от отбора на Уотфорд, който отпадна на полуфинал през 2016 г. от Кристъл Палас, която грешка Игало сега иска да поправи:

"Всеки иска да играе срещу отбори като Челси, големите отбори, да играе добре срещу тях, и най-важно, да играе на Уембли. Знаете, че ако спечелите, сте на финал. Разбира се, това допринася към желанието да се бориш здраво и да дадеш всичко в този мач за победата.

"Да достигна финал за мен в личен план ще е страхотно, както в живота, така и в кариерата ми. Аз пропуснах това през 2016 и имам възможност сега да достигна финал с клуба, който поддържам цял живот. Това ще направи мечтите ми завършени. Ще е трудно, но имаме всичко необходимо.

"Мисля, че ги победихме вече 3 пъти през сезона. Веднъж в Купата на лигата, два пъти в лигата. Сега сме на полуфинал и всички минали срещи не се броят. Това е различен мач, в който ще е дори по-тежко без фенове на трибуните. Трябва да се борим от първата минута до края. Винаги е трудно срещу тях, но аз мисля, че с качеството и инерцията ни от добри резултати, ние сме готови да победим всеки противник."

Запитан за формата на колегите си в нападение Маркъс Рашфорд, Мейсън Гринууд и Антъни Марсиал: "Те се справят толкова добре. Да ги гледаш всяка седмица в игра е удоволствие. Рашфорд се върна от контузия и се справя добре. Марсиал вкарва голове, Мейсън Гринууд е невероятен. Той завършва толкова добре и с двата крака.

"Отборът се справя добре, тези трима нападатели вкарват и това ни трябва - головете печелят мачове. И не забравям Бруно с асистенциите и головете му. Аз мисля, че манталитетът ни се подобрява всеки мач. Като професионалист аз трябва да съм готов и да имам психиката в готовност. Ние тренираме да поддържаме формата си и аз винаги съм готов за когато има нужда, и ще дам 100%. Винаги трябва да си концентриран."

  Сподели
118