Лампард: ВАР решава в полза на Ман Юнайтед


И. Ангелов

Лампард: ВАР решава в полза на Ман Юнайтед

Мениджърът на Челси Франк Лампард изрази притесненията си от някои решения на ВАР комисията в полза на Манчестър Юнайтед преди срещата между неговия отбор и този на Оле Гунар Солскяер на полуфиналите от ФА Къп този уикенд. В последната среща на Юнайтед с Кристъл Палас гол на Джордан Аю бе отменен от ВАР поради тънка засада, а поваляне на Заха от Виктор Линдельоф в наказателното поле не бе отсъдено като дузпа.

Това доведе до коментар на мениджъра на Палас в Туитър, като той сподели "ВАР да не е счупен?". През февруари Юнайтед победи Челси с 2:0 на "Стамфорд Бридж" и тогава Лампард заговори против решението на ВАР да отмени гол на Курт Зума, както и липсата на разглеждане на едно нарушение на Магуайър за потенциален червен картон:

"Хората казваха, че решенията са в полза на големите отбори, може би заради голямото напрежение от голямата фенска база. Но тези дни отминаха. ВАР пристигна и опитва да промени това. Целта е да не се подкрепят големите отбори, а да се вземат правилни решения.

"Но винаги има и човешки елемент при ВАР решенията. Те очевидно правят човешки решения. Объркващото е, че някои от последните решения, както в четвъртък вечер, са много, много ясни и очевидни решения, които са грешни и не бяха променени. 

"Вече няколко пъти се случи и това е странно. Бих искал да мисля, че при ВАР има хладнокръвие. Някои решения са срещу теб, други не, но изглежда сме в период, при който когато говорим за Манчестър Юнайтед, те получават решения в тяхна полза. Ще е добре ако в идната среща решенията са в наша полза."

  Сподели
500