УЕФА и Ман Сити проведоха помирителни преговори


Н. Гавазов

УЕФА и Ман Сити проведоха помирителни преговори

Президентът на УЕФА Александър Чеферин проведе помирителни разговори с президента на Манчестър Сити Халдун Ал Мубарак след присъдата на Спортния арбитражен съд в понеделник.

Напомняме, че през февруари УЕФА отстрани Сити от участие в европейските клубни турнири за две години и бе глобен с 25 милиона паунда за нарушаване на правилата на финансовия феърплей. "Гражданите“ от своя страна обвиниха организацията на Чеферин в пристрастност и категорично отказаха да признаят, че грешат.

Независимият съд в Лозана застана на страната на Сити в този спор и отмени санкциите на УЕФА, като само глоби "гражданите" с  милиона за отказ да съдейства за разследването.

Според британски източници, в деня, в който бе обявена присъдата на CAS, между Чеферин и Ал Мубарак се е състоял личен разговор. И двете страни изразиха желание за възстановяване на конструктивните отношения след няколко месеца взаимни упреци.

Изданието Daily Mail пък добавя, че именно Ал Мубарак е инициирал разговора. На "Етихад" вече не искат конфликт с УЕФА, предпочитат да бъдат приятели.

  Сподели
135