Ман Юнайтед е готов да продаде шестима


Н. Гавазов

Ман Юнайтед е готов да продаде шестима

Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с шестима футболисти за да набере средства за трансферни цели: това са защитниците Крис Смолинг, Фил Джоунс, Диого Далот и Маркос Рохо, както и крилата Джеси Лингард и Алексис Санчес.

Продажбата на някой от играчите от този списък ще позволи на мениджъра Оле Гунар Солскяер да се почувства по-свободен на трансферния пазар.

Приоритет за норвежкия треньор остава крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, но специалистът също така би искал да подпише с двама нови играчи от нападението.

Манчестър Юнайтед е на загуба през изминалата финансова година. Това се дължи на последствията от пандемията на коронавирус, както и на прехода през зимата на атакуващия халф Бруно Фернандеш за 47 милиона паунда.

На първо място "червените дявол" искат да намалят разходите за заплатите, като продават Алексис Санчес, който печели по 400 хиляди паунда седмично. Сега той играе под наем в Интер, но Манчестър Юнайтед му плаща част от заплатата.

Клубът иска пълна продажба на Смолинг в Рома, където той в момента е под наем. Маркос Рохо пък е под наем в Естудиантес. Манчестър Юнайтед не смятат Лингард и Джоунс за незаменими, а Далот продължава да се опитва да убеди Оле да го остави в отбора.

  Сподели
206