Алварес: Напуснах Ман Юнайтед, защото не исках да тренирам предател


Н. Гавазов

Алварес: Напуснах Ман Юнайтед, защото не исках да тренирам предател

Бившият треньор на вратарите на Манчестър Юнайтед Емилио Алварес обвини стража  Давид Де Хеа в предателство.

През септември миналата година Де Хеа сложи край на слуховете за бъдещето си, като подписа нов луксозен договор до 2023 г., но Алварес не разшири сътрудничеството с Юнайтед.

Всъщност "червените дяволи" не уволниха Алварес, когото Жозе Моуриньо доведе в Юнайтед и който работеше с Де Хеа в Атлетико. Емилио напусна клуба сам, отказвайки да работи с предател.

"Не е вярно, че Манчестър Юнайтед ме освободи от задълженията ми. Всъщност, когато Де Хеа поднови договора си, Юнайтед също ми предложи съглашение. Самият аз помолих клуба да се срещнем, за да ги уведомя за желанието си да напусна.

По време на тази среща ме помолиха да подпиша нов договор. Казах, че напускам, не защото исках да напусна Юнайтед, а защото вече не исках да тренирам Де Хеа.

Освен, че му бях ментор в Атлетико, където му оказах силна подкрепа, аз бях този, който го убеди да отиде в Юнайтед. Бях му дясната ръка в Манчестър.

Оказах се  в Юнайтед благодарение на отличната работа на Жорже  Мендеш и освен това Жозе Моуриньо искаше да помогна на Давид да се развие и да му помогна да остане в клуба. В този момент той искаше да напусне Юнайтед.

След почти три години упорит труд и много срещи с Юнайтед относно удължаването на договора му и превръщането му в най-високоплатения играч в света, разбрах, че е удължил договора си зад мен. За да бъда честен, почувствах това като предателство.

По време на преговорите той се скара и с човека, който провеждаше всички преговори, на основа на заплатата му. В последния момент се намеси някой друг. Настоявах, че това не ми харесва, защото изглеждаше, че той не ми се доверява.

Попитах Давид защо не ми е казал нищо. Той ми отговори, че са го помолили да не казва на никого. Това ме шокира. Моето разбиране за нашата професия е, че не можете да помогнете на играча да се развива, ако той не ви вярва. Затова аз реши да напусне Юнайтед, заяви Алварес.

  Сподели
172