Заха: Не е достатъчно само да говорим "не на расизма"


Н. Гавазов

Заха: Не е достатъчно само да говорим

Нападателят на Кристъл Палас Уилфрид Заха в своя Twitter коментира съобщенията със заплахи и расистки обиди, които получава в социалните мрежи.

"Изключително съм разочарован, че не постигнахме най-добрия резултат вчера, но искам да благодаря на всички вас за вашите послания и подкрепа. Искам също да благодаря на полицията за бързата реакция и задържането. Хората трябва да разберат, че независимо от възрастта, тяхното поведение и думи ще доведат до последствия и скриването зад социалните мрежи няма да работи. Важни са действията на самите социални мрежи, които както вчера намират тези хора и ги блокират.

Това не е първият път, когато това ми се е случвало и не съм единственият, който получава такива съобщения. Случва се всеки ден. Искам да благодаря на всички за тяхната любов и подкрепа, но достатъчно означава достатъчно! Не е достатъчно да пренебрегнете тези съобщения и да продължите напред. Просто не е достатъчно да се казва "не на расизма“. Трябва да действаме и да възпитаваме. Нужни са промени", написа Заха.

Напомняме, че вчера полицията арестува 12-годишен фен на Астън Вила, който написа в Туитър: "По-добре утре да не вкараш, ти си черна вагина, иначе ще дойда в къщата ти облечен като призрак“.

Този пост бе преценен като расистки.

  Сподели
122