Артета обясни късните голове на Арсенал


Н. Гавазов

Артета обясни късните голове на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Микел Артета предположи, че неговият отбор продължава да пропуска голове в края на мачовете поради умора или загуба на концентрация.

Попадението на Тоби Алдервейрелд в 81-ата минута отбеляза поражението на Арсенал в дербито срещу Тотнъм, а само пет дни по-рано "артилеристите" изпуснаха победата срещу Лестър, като позволиха на Джейми Варди да вкара в 84-ата минута.

След като на два пъти загуби ценни точки и практически се лиши от шансове да се включи в европейските клубни турнири, Артета възнамерява да стигне до дъното на проблема.

"Може да е от умора. Имали сме и моменти, в които сме пропуснали не поради умора, а поради загуба на концентрация, индивидуални грешки или поради факта, че опонентът ни подлага на натиск в последните 10 минути.

Имаше много неща, които ни струваха загубени точки в мачовете. Понякога това са грешки, понякога по този начин контролираме играта. Трябва да добавим много.

Първият гол в голям мач винаги е важен, но когато позволиш на противника да се възстанови, той се отразява на теб. През второто полувреме променихме нещо и започнахме да атакуваме по-добре, но пак пропуснахме.

Индивидуалните грешки силно удрят по настройката. Възстановихме се през второто полувреме, но един изолиран епизод доведе до пропуснат гол след статично положение. Сигурен съм, че можем да извлечем урок и се извинявам на феновете. Знаем какво означава дербито за вас", заяви Артета.

  Сподели
108