Карагър предупреди Юнайтед за ефекта на Фернандеш


Н. Гавазов

Карагър предупреди Юнайтед за ефекта на Фернандеш

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър предупреди Манчестър Юнайтед, че страхотната форма на Бруно Фернандешс не прави "червените дяволи" претендент за титлата във Висшата лига през следващия сезон.

Юнайтед може би показва най-яркия футбол във Висшата лига след пристигането на Бруно на "Олд Трафорд" и мнозина вече бързат да поставят "червените дяволи", които не познават пораженията в 17 поредни мача, сред реалните съперници на Манчестър Сити и Ливърпул за титлата.

Въпреки това, Карагър призовава за умерени очаквания.

"Юнайтед се надява, че Фернандеш ще ги вдъхнови да спечелят място в зоната на Шампионска лига.

С него те изглеждат по-силни, защото играчите от най-високо ниво карат тези около тях да играят по-добре.

Често изпитвах подобно чувство в Ливърпул, особено когато Фернандо Торес и Луис Суарес се преместиха в клуба. След няколко тренировки и мачове разбирате, че имате играч, който може да печели мачове сам, така че самочувствието расте, а също така утихват разговорите за необходимостта за чистка от страна на мениджъра.

Ето защо бих искал да предупредя феновете на Юнайтед. След кошмарните поражения, може да си изградите фалшиво впечатление, че клубът ви никога не е бил толкова далеч от прераждането. По същия начин, след поредица от добри резултати, можете да почувствате, че вашият клуб е близо до това да се превърне в претендент за титлата, но това също е измамно впечатление.

Моето сравнение на Юнайтед с Ливърпул през 2000-те е комплимент, а не обида. Винаги бяхме близо, но все пак недостатъчно близко. Юнайтед разполага с ресурси, така че завръщането им към върха да не се забави", цитира The Independent думите на Карагър.

Към момента Юнайтед се намира на 5-то място в таблицата за класиране на Висшата лига, на точка от четвъртия Лестър и на два пункта от Челси, който се намира на трета позиция. Относно формата на "червените дяволи", те са едноличен лидер с 5 победи и едно равенство в последните шест двубоя.

  Сподели
232