Солскяер: Планираме много неща


Н. Гавазов

Солскяер: Планираме много неща

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че летните планове на клуба му са започнали да придобиват форма.  

"Червените дяволи" се представят чудесно през последните седмици, осигурявайки си  добри шансове за класиране в топ 4 на Висшата лига.

Солскяер иска със сигурност да знае дали отборът му ще попадне в Шампионска лига догодина. Трябва да се изяснят и някои  други неща, така че плановете на Юнайтед за времето между двата сезона и трансферните прозорци да бъдат напълно оформени.

"Планираме много неща.

Кога ще започнем подготовката за старта на лигата? Естествено, това зависи от представянето ни в Европа, колко далече ще стигнем там, така че все още не можем да вземаме решения относно тренировъчната програма.

Има толкова много малки решения, които все още трябва да бъдат взети. Включително и за трансферите, но понякога това също не е изцяло в нашите ръце. Ако отборът се представя добре, кой ще ни е нужен? Кой не ни трябва? Ако има контузии?

Ето как вършим нашата работа - винаги трябва да планирате различни сценарии. Въпреки това, поради несигурността относно датите, за продължителността на отпуските, за външния вид на следващия сезон, плановете ни са леко висящи.

Не мисля, че трябва да очакваме някакви радикални решения. Не мисля, че този клуб ще изпадне в паника или ще полудее в своите планове, за които вече обсъждахме и взимаме години напред.

Имаме дългосрочен план, но, разбира се, може да има някои промени в краткосрочните решения, в зависимост от това дали ще влезете в Шампионската лига или не", заяви Солскяер.

  Сподели
197