Гилмор ще пропусне до 4 месеца


Н. Гавазов

Гилмор ще пропусне до 4 месеца

Полузащитникът на Челси Били Гилмор претърпя операция на контузеното си коляно и сега ще пропусне до четири месеца.

19-годишният шотландец получи тази контузия в 19-ата минута на дербито срещу Кристъл Палас във вторник, като смело игра до 80-ата минута, когато бе заменен от Жоржиньо.

Травмата се оказа много сериозна и Гилмор бе принуден да мине под ножа на хирурга. Били ще се върне в строя едва през ноември.

"Били тази сутрин беше претърпя операция на коляното. Предвиждаме, че той ще пропусне три до четири месеца, за съжаление.

Естествено, много съм разстроен, както всички тук и както самият Били. Вчера говорих с него дълго време. Ще го подкрепим и ще бъдем до него.

Той е упорит човек, но това е сериозен удар за него като млад играч, който едва заяви за себе си.

Той беше толкова добър, но се опитах да обясня, че подобни неща се случват във футбола. Трябва да е доволен от постигнатото и как се представи през този сезон.

Нагласата му ще му помогне да се върне възможно най-скоро. Той има страхотен характер, особено на тази възраст. Сигурен съм, че ще използва характера, демонстриран в първия отбор, за да направи всичко правилно по време на рехабилитацията.

Той има задружно семейство, което ще го подкрепи. Малък бонус е, че част от периода на възстановяване ще бъде през времето между двата сезона", заяви Лампард.

  Сподели
104