Бивш треньор: Проблемът на Гендузи е в характера му


Н. Гавазов

Бивш треньор: Проблемът на Гендузи е в характера му

Бившият старши- треньор на Лориан Бернар Касони заяви, че полузащитникът на Арсенал Матео Гендузи винаги се е отличавал с тежкия си характер.

Гендузи пристигна в Северен Лондон през лятото на 2018 година именно от Лориан. Матео перфектно навлезе в английския футбол и веднага попадна в стартовия състав на "артилеристите“.

Поредица от дисциплинарни инциденти, включително в неотдавнашен мач срещу Брайтън, застраши кариерата на Гендузи в Арсенал. Според слуховете, мениджърът на "артилеристите" Микел Артета е готов да продаде Матео, който отказа да промени и подобри поведението си. Касони изобщо не е изненадан от това.

"Проблемът на Гендузи не е във физиката или техниката. Именно неговият характер не е от полза нито на отбора, нито на треньора. Връзката ми с него не може да бъде наречена добра.

Пуснах го в мача за Купата срещу Ница. По време на почивката реферът ме предупреди за Гендузи: "Още един фаул и ще го отстраня". Разговарях с него, казах му за предупреждението, но нищо не се промени през второто полувреме.

Нямах друг избор, освен да го сменя. Когато го направих, той отказа да ми стисне ръката.

Не поставям под въпрос таланта му. Това не е проблем. Той може да стане играч от най-високо ниво и смятам, че все още може да успее в чужбина. Въпреки това трябва да промени характера си", заяви Касони.

  Сподели
74