Клоп: Ще имаме нужда от късмет, за да подобрим рекорда


Н. Гавазов

Клоп: Ще имаме нужда от късмет, за да подобрим рекорда

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът му ще има нужда от късмет, за да подобри рекорда във Висшата лига по брой спечелени точки за сезон.

Победата с 3:1 над Брайтън снощи стана 30-та за Ливърпул в 34 мача досега. Никога преди в историята на английската топ дивизия отбор не е достигал до този етап на сезона с такъв показател.

Сега "червените" вече имат 92 точки и четири мача, за да счупят рекорда на Сити от 100 пункта в една кампания, а Клоп осъзнава, че за покоряване на това постижение хората му ще трябва сериозно да се изпотят, а също така да имат и късмет.

"Като се замисля за следващите четири опонента, не мога да очаквам, че ще спечелим още 12 точки. Бърнли е машина за получаване на резултати, толкова много им се възхищавам, а Арсенал и Челси набраха много добра форма.

Как мога да очаквам, че ще получим всички тези точки? И как успяхме да спечелим 97 през миналия сезон, когато едновременно играхме в Шампионска лига?

Разбира се, имаш нужда и от късмет, както бе при късния гол на Ориги срещу Нюкасъл и трябва да се бориш много. Това е майката и бащата на всяка победа - за да я постигнеш, трябва да работиш усилено", заяви Клоп.

  Сподели
221