Гуардиола обеща на Силва прощален мач със зрители


Н. Гавазов

Гуардиола обеща на Силва прощален мач със зрители

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обеща, че в бъдеще полузащитникът Давид Силва ще се завърне в клуба за прощален мач.

В сряда вечерта феновете можеха да наблюдават по телевизията поредната добра игра на Давид Силва. 34-годишният испанец, както в най-добрите си времена, вдъхнови Сити да победи с 5: 0 Нюкасъл, отчитайки се с две асистенции и гол от пряк свободен удар.

От миналото лято се знае, че в края на този сезон Силва ще напусне "Етихад". Гуардиола не крие възхищението си от своя сънародник и обещава, че той ще получи пълна възможност да се сбогува с феновете на "гражданите“.

"Мисля, че в последните два мача той показа най-доброто си ниво за целия сезон. Играе много, много добре.

Добре, сега няма фенове тук, но той със сигурност ще се върне за прощален мач, за да играе за пореден път пред всички наши фенове, защото той е невероятна легенда. Те могат да назоват улицата, терен на негово име или да поставят статуя в негова чест - това вече не е моя работа.

Давид може би е най-добрият в игра в ограничено пространство, между редовете. Никога не съм виждал някой като него. Той се завърна след карантина в невероятна форма и невероятен ритъм. Ако реши да продължи, може да играе навсякъде - без съмнение.

Давид е пример за младите играчи. Той не е този, който много говори, а този, който дава примера. Той е истински боец", заяви Гуардиола.

  Сподели
117