Клоп потвърди, че Лалана повече няма да играе за Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп потвърди, че Лалана повече няма да играе за Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че халфът Адам Лалана вече е изиграл последния си мач за клуба от Мърсисайд.

През юни Лалана удължи изтичащия си договор до края на този сезон, но след възобновяването на кампанията, той все още не е попадал в заявката на "червените" за мачовете.

На "Анфийлд“ вече се примириха с факта, че Адам ще напусне и  Клоп просто не желае 32-годишният англичанин да се контузи в навечерието на смяната на клуба.

"Ясно е, че Адам ще напусне клуба ни през лятото, ако лятото някога започне. Вече ми липсва всичко около него. Той все още е тук, но ще ни липсва. Той е един от най-влиятелните играчи по време на тренировките, които съм срещал само през живота си. Той е невероятен професионалист.

Въпреки това, сега сме в трудна ситуация и аз наистина уважавам Адам. Ние се разбрахме за всичко с него, нека така да го кажем. Той е в отлична форма, тренира и всичко е наред, но бъдещето е бъдеще. Ако имаме нужда от помощта му на терена, ние ще получим тази помощ. Той тренира на 100 процента, но докато не се нуждаем от него, той само ще тренира", заяви Клоп.

  Сподели
205