Артета разкритикува съдийството в мача с Лестър


Н. Гавазов

Артета разкритикува съдийството в мача с Лестър

Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази недоволството си от двете съдийски решения по време на домакинския мач срещу Лестър (1: 1).

"Артилеристите“ проведоха страхотен мач срещу "лисиците“, надеждно отбранявайки се и редовно създавайки положения,  докато влезлият като резерва Еди Нкетиа в 75-ата минута не получи червен картон за фаул в средата на терена.

Артета смята, че Нкетиа не е заслужавал да бъде отстранен, но тъй като реферът Крис Кавана реши да направи това, той също така е трябвало  да покаже червен картон на Джейми Варди през първото полувреме, когато нападателят на "лисиците" удари Шкодран Мустафи в лицето с шиповете на обувките си.

"Изключително съм горд с отбора - по начина, по който играхме срещу такъв противник и как доминирахме.

Трябваше да завършим първото полувреме с резултат 3: 0 или 4: 0, завършвайки срещата.

Що се отнася до решението с червения картон, ще кажа, че той (Нкетиа) не видя съперника си и трябва да разберете, че той е все още млад.

Ако това обаче е червен картон, тогава Лестър трябваше да играе с десет човека от 42-та  минута. Там имаше червен картон.

Загубихме две точки, които заслужавахме да получим. Трябва да си научим урока. Когато такъв съперник е ранен, той трябва да бъде довършен", заяви Артета.

  Сподели
439