Чилийските миньори ще посетят мача с Арсенал


Н. Гавазов

Чилийските миньори ще посетят мача с Арсенал

Групата от чилийските миньори, на чието спасение неотдавна стана свидетел целият свят, пристигна вчера на „Олд Трафорд" по покана на Манчестър Юнайтед и официалният спонсор на клуба - компанията Concha y Toro, съобщи ВВС . В чест на 23-та миньори, към които се присъедини и легендарният чилийски футболист Елиас Фигероа, бе даден тържествен обяд, който се проведе в един от ресторантите на емблематичният стадион. Гостите бяха посрещнати лично от Сър Боби Чарлтън, който произнесе кратка реч в която отдаде заслуженото на храбростта на миньорите, които в продължение на 69 дни се бореха за своя живот.

Днес гостите присъстваха на тренировката на отбора, а тази вечер ще заемат своите места на „Театърът на мечтите", където ще имат възможността да наблюдават мача между „червените дяволи" и Арсенал.

Сър Алекс също се срещна с чилийците и заяви, че изпитва огромно уважение към техния героизъм.

„Това, че те са тук е фантастично! Това са хора, които проявиха характер и не се огънаха пред смъртната опасност. В живота има примери, на които сме длъжни да обръщаме внимание. Тези хора рискуват своя живот всеки ден, работейки дълбоко под земята. Това изисква огромна саможертва. Уверен съм, че на тях им хареса Юнайтед и те ще получат истинско удоволствие от срещата", заяви Сър Алекс на официалната страница на клуба.

 

  Сподели
116