Чех: Трансферът на Вернер не е моя заслуга


Н. Гавазов

Чех: Трансферът на Вернер не е моя заслуга

Техническият съветник на Челси Петр Чех заяви, че директорът на клуба Марина Грановская има много по-голям принос за трансфера на нападателя Тимо Вернер от РБ Лайпциг, отколкото той.

Връщайки се на "Стамфорд Бридж“ миналото лято, Чех стана посредник между мениджъра Франк Лампард и ръководството на лондонския клуб.

Вече уреденият трансфер на Вернер бе представен от пресата изцяло като заслуга на Чех, но Петр не надценява ролята си и не претендира за лаврите на своя шеф.

"Ще се радвам да кажа, че това е моя заслуга, но в нашия клуб има само един човек, който прави сделки. Това, разбира се е Марина.

Моята част от работата е, че заедно с мениджъра определяме играча, когото ще се радваме да получим. Тогава трябва да се уверим, че футболистът е щастлив да дойде при нас по футболни причини.

И тогава Марина и клубът се договарят за аспектите на сделката. Естествено, тя е най-добрият човек за това. Тя прави това отдавна и постигна голям успех, така че няма причина някой да отнема тези правомощия от нея.

Както казах, аз съм от футболната страна на въпроса. Трябва да се уверя, че мениджърът и клубът са доволни от идващите играчи.

Тогава Марина върши трудната част от работата - тя се договаря с клуба и съгласува всички условия", заяви Чех.

  Сподели
109