Артета: Трябва да спечелим всичко и да се молим


Н. Гавазов

Артета: Трябва да спечелим всичко и да се молим

Мениджърът  на Арсенал Микел Артета заяви, че само пет победи в петте оставащи мача до края на сезона във Висшата лига ще позволи на отбора му да попадне в Шампионска лига.

Побеждавайки Улвърхемптън с резултат 2:0  в събота, Арсенал удължи победната си серия до четири мача, като се вземат  предвид всички турнири.

Въпреки този пробив, "артилеристите“ остават аутсайдер в борбата за влизане в Шампионска лига, така че отборът на Артета няма право да допуска грешки до края на сезона и трябва да победи Лестър, Тотнъм и Ливърпул.

"Знаем колко важни ще бъдат тези мачове за изхода на сезона, така че сме много съсредоточени и решени да се представим възможно най-добре.

Имаме добра серия, набрахме скорост и навлизаме в ключов момент от сезона. В следващите две седмици трябва да играем срещу отбори от най-високо ниво и просто се опитваме да се подготвим за тях възможно най-добре.

Мисля, че трябва да спечелим всеки двубой, а след това да чакаме и да се молим. Не е нужно да печелим някакъв мач, а трябва да се движим от среща към среща.

Преди няколко седмици бяхме много далеч, за да мислим дори за Европа, а сега се приближихме. Ето защо трябва да се движим мач след мач и тогава ще видим къде ще ни отведе", заяви Артета.

  Сподели
159