Саутхемптън удари Сити с куриозен гол


FUTBOL-TV

Саутхемптън удари Сити с куриозен гол

Манчестър Сити загуби гостуването си на Саутхемптън от 33-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите“ допуснаха поражение с 0:1.

Единственият гол в мача падна в 16-ата минута по доста куриозен начин. Александър Зинченко загуби топката в средата на терена, Армстронг отне, след което Че Адамс без забавяне стреля почти от центъра, като успя да прехвърли излезлия напред Едерсон за 1:0.

В заключителния четвърт час преди почивката Сити натисна своя съперник в търсене на изравнителен гол. "Светците“ обаче успяха да оцелеят след удари на Стърлинг, Фернандиньо ,Давид Силва и Рияд Марез. След удара на бразилския полузащитник топката срещна страничния стълб на вратата, пазена от Алекс Маккарти. Стражът на Саутхемптън се отчете и с няколко много добри намеси.

След почивката Жезус и Давид Силва нямаха късмет да се разпишат. В 83-ата минута Аймерик Лапорт пробва далечен шут, който премина над гредата. Така Сити допусна поражение, но запазва второто си място в таблицата с 66 точки в актива си. Саутхамптън пък излезе на 13-ата позиция с 43 точки.

  Сподели
148