Късна, но очаквана победа за Ливърпул


FUTBOL-TV

Късна, но очаквана победа за Ливърпул

Ливърпул победи Астън Вила в среща от Висшата лига на Англия. В първия си мач на "Анфийлд", след спечелването на титлата, съставът на шампионите се наложи с 2:0 над своите гости от Бирмингам. Така "мърсисайдци" се извиниха на феновете си за загубата с 0:4 от Манчестър Сити преди дни.

Хората на Юрген Клоп "проспаха" първото полувреме, когато положенията не бяха чак толкова много. Мърсисайдци пречупиха своя съперник в заключителните 20 минути от двубоя, когато отбелязаха и двете си попадения в мача.

След точно час игра Клоп вкара в игра Фирмино, Хендерсън и Вайналдум. Това даде резултат в 71-вата, когато Ливърпул излезе напред в резултата. Тогава Кейта даде отличен пас към Мане, който безкомпромисно заби кълбото в гредата и от там в мрежата - 1:0.

Малко преди края, след красива атака за домакините, Къртис Джоунс ознаменува добрата си игра с попадение за крайното 2:0.

С победата Ливърпул покачи актива си на 89, а в оставащите пет кръга от сезона тимът ще продължи да гони заветната граница от 100 пункта. Астън Вила пък сериозно трябва да се постарае за спасението си, тъй като вече е в зоната на изпадащите отбори - 18-то място, като е с 27 пункта. Спасението за бирмингамци се равнява на една точка - разстоянието до 17-тия Уотфорд.

  Сподели
287