Моуриньо: Няма да е краят на света, ако не попаднем в топ 6


Н. Гавазов

Моуриньо: Няма да е краят на света, ако не попаднем в топ 6

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че оставане извън топ 6 във Висшата лига няма да бъде краят на света за неговия отбор.

"Шпорите"  неизменно завършват в челната шестица на Висшата лига от сезон 2008/09, но в момента колективът на Моуриньо е едва девети. Това не безпокои Жозе, напротив, португалецът е на мнение, че завършване на кампанията извън топ 6 ще стане катализатор за промени.

"Вярвам, че можем да завършим в топ 6, но има и шанс това да не се случи. И ако това не се случи, няма да е краят на света. Ако това не се случи, това ще означава началото на нов свят, защото всичко се променя.

Променя се за теб, променя се за други клубове. Съставите се променят. Мотивацията се променя, динамиката вътре в отбора се променя. Отбор, който бе силен преди 10 години, може вече да не е толкова силен. Играч, който е бил изключително мотивиран, вече няма същата мотивация . И т.н.

Следователно е възможно да не попаднем в топ 6. Ако това се случи, не трябва да гледаме на това с усмивка, а трябва да гледаме на това с оптимизъм и с очакването, че следващият сезон ще бъде труден.

Направете анализ и вижте например колко мача спечели Тотнъм миналата година? Когато пристигнах, отборът не знаеше победи от почти една година.

Ако това се случи, значи се е случило, но ние не го искаме и ще се борим да го предотвратим", заяви Моуриньо.

  Сподели
266