Солскяер: Гринууд е по-добър от Рууни на 18 г.


Н. Гавазов

Солскяер: Гринууд е по-добър от Рууни на 18 г.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че е поразен от забележителния талант на 18-годишния Мейсън Гринууд.

В събота Гринууд допринесе за победата с 5: 2 над Борнмут, като отбеляза седмия си и осмия си гол през този сезон във Висшата лига. И като вземат предвид всички състезания, Мейсън вкара общо 15 пъти.

Солскяер не иска да сравнява младия англичанин с Уейн Рууни и Кристиано Роналдо, но признава, че никога досега не е виждал толкова поразителен талант в 18-годишен играч.

"Познавам ли друг играч, който би вкарал голове през своите 18 години с толкова мощни и насочени удари? Не, не мисля така.

Разбира се, видях Уейн Рууни на тази възраст, но Мейсън е специалист по завършване на атаките, той е експерт по отбелязване на голове. Той ясно знае какво да прави с топката, когато е на терена. Ако удари топката, тогава вкарва гол, а той ще става все по-добър.

Не искам да сравнявам Мейсън с Уaза или Кристиано - мисля, че това е несправедливо. Момчето ще изгради кариерата си и ще се справи по свой начин.

И двамата (Рууни и Роналдо) имаха страхотна кариера и съм сигурен, че ако Мейсън продължава върши правилните неща и да взема добрите решения, той ще има и страхотна кариера. Винаги сме знаели, че имаме специален човек в негово лице.

Той е страхотен голмайстор и вкарва за нас във много важни моменти в играта. Благодарение на левия си крак той може да се придвижи от фланга към центъра, но защитниците трябва да се притесняват, защото десният му крак му позволява да отиде на фланг.

Просто ще го възпитаваме и ще му даваме все повече и повече минути", заяви Солскяер.

  Сподели
319