Йорк: Бих поставил Рашфорд до Марсиал


И. Ангелов

Йорк: Бих поставил Рашфорд до Марсиал

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, спечелил требъл играейки в нападение с Анди Коул - Дуайт Йорк, си позволи да даде съвет на мениджъра Оле Гунар Солскяер за подредбата на нападението на отбора. Според легендата вместо Маркъс Рашфорд да заема позиция на лявото крило, той би изглеждал по-добре до Антони Марсиал на върха в атаката.

"Номер 9 е позиция за специалист и затова Алан Шиърър и Анди Коул вкарваха толкова много голове. Те не играеха никъде другаде. Аз харесвам Рашфорд посредата, но мисля, че той може да играе като номер 10, защото е достатъчно интелигентен. Той може да е номер 10 или номер 9 спокойно. Харесва ми да гледам и Марсиал през средата.

"Така че аз бих тръгнал по този път с двамата в нападение. Тогава ще имаш Бруно и Погба да ги подкрепят от полузащитата, а Мейсън Гринууд и останалите ще играят по фланговете. Ако пуснете това нападение срещу защитата на противника то ще е следващото ниво.

"Марсиал трябва да получи шанс да играе там защото позицията на номер 9 е една от най-трудните, ти играеш с гръб към вратата. Не е лесна позиция и трябва да дадеш на хората време да я овладеят ако искаш да получиш най-доброто от тях.

"Той изглежда сякаш иска да играе там и той ще се подобри единствено ако получи шанс да играе там постоянно, а не да преминава в ляво и дясно понякога. Това е част от футболното образование."

Йорк коментира мненията на някои фенове, сравняващи Гринууд с Робин ван Перси:

"Много е трудно, особено днес с тези социални мрежи и внимание, което получаваш на това ниво. Аз мисля, че е нормално да те сравняват с хората. Като играч, ти имаш мениджъра и семейството си около теб, и те трябва да осигурят това да останеш хладнокръвен и на земята, да не получаваш идеи над твоя статут.

"Аз мисля, че просто трябва да погледнете Гринууд и поведението му, и ще видите, че той е просто хлапе, което се наслаждава. Харесва ми неговото поведение. Той има правилния човек да го води. Оле също искаше само изявите му в играта да получават медийно внимание когато беше играч.

"В момента не трябва да поставят голямо тегло върху него, защото той е на 18, все още учи за играта и просто се радваш, че е в тима. След две или три години той ще се развие, ще стане по-силен и ще стане мъж. Тогава ще видим в коя позиция се чувства най-комфортно.

"На тази възраст ти трябва да искаш от него просто да се изразява, не искаш да мисли прекалено и аз мисля, че е прекалено рано да говорим дали трябва да стане по-добър централен нападател или дясно крило. За момента той просто се справя добре и когато мислиш прекалено много, работата ще спре. Той е хлапе, просто го оставете да се наслаждава."

  Сподели
282