Солскяер: Чака ни голям трансферен прозорец


И. Ангелов

Солскяер: Чака ни голям трансферен прозорец

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели мнението си, че през лятото на клуба ще са необходими един или двама много добри играчи за да може тимът да предизвика хегемонията на Ливърпул и Манчестър Сити догодина. Отново обаче Оле наблегна колко важен е манталитетът на играча. 

Бившият капитан на Юнайтед Гари Невил сподели след скорошната победа с 3:0 над Брайтън, че съставът се намира на 3 или 4 играча от това да затвори дистанцията с лидерите и да спечели първа титла от последната година при сър Алекс Фъргюсън през 2013 г.

"Гари е прав за много от нещата, които казва и разбира се ние не можем да мислим, че сме там все още. Ако погледнете таблицата, не сме дори близо до там, където искаме да сме. Постоянството трябва да се подобри и ние все още трябва да подобрим много аспекти от играта си.

"Определено няма да има самодоволство и мислене 'Разбихме статуквото', защото имаме толкова много за вършене. Това е хубаво пътешествие. Виждаме подобрението, да, трябват ни още едно или две, а може би повече, много добри решения. Ще е важно лято, определено.

"Трябва ти определено ДНК и идентичност когато играеш за Ман Юнайтед или работиш за Ман Юнайтед. Няма значение дали си в кухнята или в прането или администратор на терена. Трябва определен характер за мен. Аз имам много вярвания от старата школа. Аз няма да се карам и да крещя. Предпочитам да отворя вратата или да я затворя. Или си вътре или вън.

"Играчите, които искат да подпишат, ако не ги чувстваме като правилните типове хора, тогава затваряш вратата. Не искаме играчи в клуба, които не са на място и това може да допринесе за отборната етика, защото вярваме, че когато отвориш вратата тези играчи да си тръгнат, това ще подобри тима.

"Това е постоянен процес. Каквото и да правиш всеки ден, то решава дали ще си част от Ман Юнайтед или не. Аз се надявам и вярвам, че винаги ще остана верен на моите принципи и устои."

  Сподели
218