Клоп: Нямам план след договора с Ливърпул


И. Ангелов

Клоп: Нямам план след договора с Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че няма планове за момента за след изтичането на срока на неговия договор. Договорът на германеца изтича през 2024-та година, и за неговото бъдеще вече се спекулира. 53-годишният сподели пред Mirror:

"Аз не виждам как ще тренирам на голяма възраст. Когато станах мениджър на 33, аз мислех 'Така, сега започват 25 години кариера'.

"Седем и половина години бях в Майнц, 7 в Дортмунд и през 2024-та, когато изтича този договор с Ливърпул, аз ще съм събрал 23 и половина години. Нямам планове за след това. 

"Когато е време, надявам се все още да съм здрав и да кажа 'Страхотно, обичах всичко, но сега е време да гледам как други хора правят това'. Надявам се да имам това вътрешно чувство да кажа 'Ще се видим скоро, пожелавам всичко най-добро, обичам всички ви, но спрете да ми звъните повече по футболни въпроси'. 

"Това е планът ми."

Запитан за радостта около новоспечелената титла с Ливърпул: "Ще го кажа отново - изумително е колко много означава футбола за хората в Ливърпул. Аз приемам, че има и по-важни неща в живота. От всички хубави неща в живота, които не са важни, аз най-харесвам футбола и затова винаги съм искал да съм в него.

"Обичам тази игра толкова много и затова имам такива чувства към Ливърпул. И когато дойде тази работа, беше лесно решение. Надявах се хората да са отворени към един нов човек, защото и аз бях отворен за нови предизвикателства с нов отбор. И от ден едно всичко се получи.

"Страстта, която имат хората в клуба е изключителна. По начина, по който те преминаха през най-тъмните моменти, как се справят с всичко, но не забравят, това е изключително. Аз съм сигурен, че затова статутът на мениджъра в този клуб е различен от този в другите клубове.

"Аз нямах представа за това когато пристигнах. Хората ми казваха, но аз отговарях 'Да, ще видим'. И точно така беше."

  Сподели
270