Мърсън: Йозил е най-лошият в света при игра без топка


Н. Гавазов

Мърсън: Йозил е най-лошият в света при игра без топка

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън назова полузащитника на Арсенал Месут Йозил като един от най-лошите футболисти в света.

"Мисля, че Йозил е ярък пример за играч, който трябва да играе за силен отбор. За отбор, който е един от най-добрите и доминира в мачовете. Той трябва да играе за успешен отбор.

Месут не може да играе за този Арсенал и затова: той вече е на 30 и няма да промени играта си, а  Арсенал няма да се адаптира към него.

Той не се връща да гони съперника. Той би бил полезен в отбор, който притежава топката 70 процента от времето всяка седмица. Когато има прилични играчи наблизо, той ще играе.

Всички знаем как играе Йозил. Даваш му топката и той ще разбере кой има нужда от нея. Ако нямаш топката, няма кой да ти я отнеме. Нито любовта към клуба, нито парите ще го накарат да го направи, това не е интересно за него. Как бе възможно да се даде на някого заплата от 350 хиляди паунда седмично, когато всички знаем за неговия стил на игра?

Той е един от най-лошите играчи в света без топка! Смея да го кажа. Кажете ми играч, който играе по-лошо, когато отборът му не притежава топката.

Никога не съм виждал някой друг, който би бил еднакво равнодушен, когато неговият отбор не притежава топката. В крайна сметка боли от това", заяви Мърсън.

  Сподели
169