Роджърс е убеден, че Лестър ще завърши в топ 4


Н. Гавазов

Роджърс е убеден, че Лестър ще завърши в топ 4

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс все още е уверен, че неговият тим ще успее да завърши сезона в топ 4 във Висшата лига, въпреки рязкото понижение на резултатите.

След възобновяването на сезона Лестър спечели само две точки в три мача от Висшата лига и също така отпадна от ФА Къп.

В сряда вечерта "лисиците“ бяха победени с 2: 1 от Евертън, като пропуснаха решаващия гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка. Роджърс не е съгласен с присъдата на системата VAR, но е уверен, че отборът му ще може да се вземе в ръце.

"Отсъждането на дузпа бе много, много сурово решение срещу нас, особено като се има предвид толкова дълъг преглед на епизода. Озовахме се в много трудна ситуация, като пропуснахме втория гол.

Определено нямаше очевидна грешка, така че това е трудно решение - и не първото през тази година. Дефицитът от два гола усложни живота ни.

Аз съм отговорен и ако завършим извън топ 4, тогава значи не сме били достатъчно добри. Трябва да поддържате нивото в продължение на 38 мача. Трябва да затегнем гайките и да възстановим формата си.

Моята задача е да им помогна да го направят. Аз съм тук само заради това. За щастие, по-рано през сезона формата ни бе добра и въпреки че напоследък играем неуспешно, желаната цел все още е в нашите ръце, както и в нашите ръце да играем футбол на много по-високо ниво.

Трудно е да се отбележи с пръст какво не е наред, но сега трябва да се борим, за да си възвърнем позицията и това започва с характер. Имаме млад отбор и моят щаб трябва да им помогне да преодолеят това", заяви Роджърс.

  Сподели
187