Уест Хем вкара три и победи Челси


И. Ангелов

Уест Хем вкара три и победи Челси

Уест Хем Юнайтед направи огромна крачка в посока спасение във Висшата лига след като днес прие Челси и успя да победи на "Лондон Стейдиъм" с 3:2 в изключителен двубой. В срещата домакините обърнаха резултата, но Вилиан изравни, преди последната минута, в която Ярмоленко реши мача за своите. С победата Уест Хем застава на 16-та позиция с 30 точки, 3 над опасната зона, а Челси остава на 2 пункта над Манчестър Юнайтед в топ 4.

В първите минути Челси принуждаваше Фабиански да е активен в мача, като чак при 15 минути игра и домакините започнаха да действат по-агресивно. В 34-ата минута след корнер до гол се стигна при удар на Соучек, но ВАР решение отмени попадението при спорни обстоятелства.

В 41-ата минута Пулисич спечели дузпа срещу Диоп и Вилиан вкара с добро изпълнение за 1:0. В добавеното време точно преди почивката, отново след корнер, отново Соучек този път вкара редовен гол за 1:1.

В 51-ата минута на втората част при добра атака Боуен направи втора асистенция за Уест Хем, този път за Михаил Антонио, който оформи 2:1 от непосредствена близост. В 72-ата минута отново Вилиан, с перфектно изпълнение на пряк-свободен удар от дистанция направи резултата 2:2.

В 89-ата минута Уест Хем изигра перфектна контра, в края на която Антонио изведе Ярмоленко от ляво, той навлезе диагонално и стреля мощно през Кепа за 3:2.

 

  Сподели
182