Клоп: Няма да защитаваме титлата


Н. Гавазов

Клоп: Няма да защитаваме титлата

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че през следващия сезон тимът му няма да защитава титлата във Висшата лига, а директно ще я атакува.

През миналата седмица "червените" оформиха дългоочакваното спечелване на английската корона за първи път от 1990 г. насам, въпреки че до края на този сезон трябва да се изиграят още седем мача.

В очакване на пътуването  до Манчестър Сити Клоп изрази увереност, че спечелената титла няма да главозамая отбора му.

"Докато останем скромни и ненаситни, ще имаме добри шансове да причиним дискомфорт на противника.

Когато на опонента ви наистина му е некомфортно, имате шанс да спечелите. А когато имате шанс да спечелите, понякога печелите.

Има много предизвикателства и животът като цяло се състои от предизвикателства. Нашето предизвикателство сега е да бъдем шампиони и да изиграем седем мача с достойнство срещу отбори, които ще се борят за всяка точка.

Трябва да покажем, че не тичаме, защото трябва, а защото искаме.

Следващият сезон можете да пишете истории за защита на титлата ни, ако искате, но просто ще кажа: ние няма да защитаваме нищо, ние ще тръгнем в атака срещу нея.

Сити ще се подсили през следващия сезон, Юнайтед ще се подсили през следващия сезон, Челси ще се подсили през следващия сезон. Всички те ще бъдат по-силни през следващия сезон.

Това е очевидно. Сити просто е изключителен отбор, Юнайтед е в изключителна форма, а Челси е в много добра форма и прави някои интересни сделки. Ясно е.

Тотнъм няма да спи. Арсенал няма да спи. Всички те ще продължат напред. Лестър също. Има много отбори", заяви Клоп.

  Сподели
205