Сити: Вратите на клуба за Тевес остават отворени


Н. Гавазов

Сити: Вратите на клуба за Тевес остават отворени

Манчестър Сити отхвърли подадената снощи писмена молбата от капитана на тима Карлос Тевес да бъде включен в трансферния лист. Както е известно, няколко часа след снощният мач на „гражданите" срещу Уест Хем, аржентинският национал е депозирал пред ръководството на клуба желанието си да напусне Сити

Босовете на Сити обаче отхвърлиха молбата на аржентинеца и във връзка с това разпространиха официално изявление до медиите.

„С разочарование потвърждаваме, че Карлос Тевес в писмен вид се обърна към нас с молба да бъде включен в трансферния лист. Освен това клубът още съобщава, че тази молба беше отхвърлена", се казва в изявление на ръководството на клуба.

Клубът е разочарован от ситуацията и най-вече от действията на представителите на Карлос. Роберто Манчини и всички в клуба са показвали и ще продължат да показват разбиране към чувствителността на неговите лични обстоятелства, в това число и тежестта му да е толкова далече от семейството си", продължава изявлението.

„Във връзка с наказанието му след домакинския мач срещу Болтън, ние отговорихме на молбата на Карлос и му позволихме да отиде до своя дом. Но молбата му да го предложим за трансфер е в разрез с нашата позиция и тази на привържениците на отбора", се казва в обръщението.

„В последните месеци към клуба бяха отправени редица заявление от страна на представители на играча, предлагайки подобряване на личните му условия, а не отдавна те предложиха и удължаване на договора му с още една година. Клубът обаче ще се придържа към своята линия, според която ние не водим преговори по условията на даден контракт преди да завърши сезона. Това е неприятна и нежелана от нас ситуация, но ние оставаме фокусирани върху мачовете на отбора. Вратите на клуба за Карлос остават отворени", завършва официалното изявление на ръководството на Манчестър Сити.

 

 

  Сподели
94