ВЛ: Сделката за продажбата на Нюкасъл Юнайтед е близо до своя край


Н. Гавазов

ВЛ: Сделката за продажбата на Нюкасъл Юнайтед е близо до своя край

Изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс заяви, че Лигата скоро ще вземе окончателно решение по сделката за продажба на Нюкасъл на консорциума PCP Capital Partners. Проверката на документите на купувачите, която обикновено отнема няколко седмици, този път се забави с три месеца.

"Бих искал този процес да приключи скоро. Разбира се, искам покупката да върви гладко и бързо, но понякога нещата се усложняват. Ние сме на последния етап на проверка на сделката“, каза ръководителят на Висшата лига.

Саудитският фонд, който е основният инвеститор в консорциума, се управлява от престолонаследника на кралството Мохамед бин Салман. Световната търговска организация (СТО) обвини висшите служители на кралството в Арабия в съучастие в разработването на пиратска стрийминг услуга beoutQ. Преди това представители на арабския консорциум отрекоха участие в услугата.

"BeoutQ вече не работи и искаме Саудитска Арабия да позволи на притежателите на спортни права да защитават правата си“, добави Мастърс.

Саудитска Арабия засили наказанията си за цифрово пиратство и затвори над 200 сайта, незаконно излъчващи спортни събития след доклада на СТО.

Нюкасъл заема 14-то място във Висшата лига, като събра  39 точки след 31 кръга.

  Сподели
177