Ман Сити преговаря за Аке


Н. Гавазов

Ман Сити преговаря за Аке

Манчестър Сити води преговори с Борнмут, за да купи защитника Нейтън Аке.

Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола търси замяна на Венсан Компани от миналото лято. През целия този сезон Сити изпитва сериозни проблеми с центъра на отбраната, което прави невъзможно преследването на Ливърпул във Висшата лига.

Според The ​​Athletic, Гуардиола има големи претенции към Джон Стоунс и Николас Отаменди, а сега е още по-решен да подпише играча за проблемна позиция.

Изданието твърди, че  Гуардиола следи Аке още преди зимния трансферен прозорец и сега, най-накрая, е готов да представи предложението си за закупуването на 25-годишния холандец.

В момента Борнемут е в зоната на изпадащите във Висшата лига и евентуално изпадане на "черешките" значително би опростило и поевтинило на задачата на Сити по съгласуването на трансфера на Нейтън.

Единственият сериозен конкурент на "гражданите“ в борбата за Аке може да е Челси, който според непотвърдена информация има възможност да купи обратно Нейтън, когото продаде през 2017 г. за 20 милиона паунда.

Освен Аке, Сити обмисля и варианти с Калиду Кулибали от Наполи, Милан Шкриняр от Интер, Николай Матвиенко от Шахтьор и Дан Аксел Загаду от Борусия Дортмунд, но все още не се е обърнал за тези играчи.

  Сподели
296