Оле: Титлата на Ливърпул боли


И. Ангелов

Оле: Титлата на Ливърпул боли

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сподели, че отборът на Юрген Клоп заслужава адмирации след първата титла в английското първенство от 1990-та година насам. Норвежецът обаче призна, че това постижение е довело до болка за всеки, свързан с Манчестър Юнайтед, поради което той би направил всичко, за да доведе отбора си отново до ниво над това на кръвния враг.

"Всеки отбор, който спечели Висшата лига, заслужава това, заслужава похвали. Това е трудно първенство за печелене. Поздравления за Юрген и неговите играчи.

"Всеки път когато видиш някой друг да вдига трофея, това боли. Това е чувството при всеки, свързан с Манчестър Юнайтед - целия ни екип и фенове. Разбира се, ние искаме да се върнем към победите и това е предизвикателството пред нас.

"Поредицата от титли, която беше спечелена от Сър Алекс, не мисля, че ще е лесно за който и да било да повтори това. Сър Алекс беше най-добрият в това да остане на върха, така че за мен предизвикателството е, да кажем, да не изминат още 26 години преди следващата ни титла.

"Ние ще направим всичко, което можем, за да скъсим дистанцията с Ливърпул и дори да ги задминем, разбира се. В момента не мисля, че е време да се говори колко сме назад. Ние сме в позиция, която трябва да подобрим, трябва да влезем в Шампионска лига, да се покачим в таблицата и да започнем да претендираме за трофеи.

"Това постоянство и ефективност, която те показаха - това е предизвикателство и пред нас. Ние знаем, че когато сме във форма сме много добри. Трябва да побеждаваме отново и отново и това е задачата пред играчите ни занапред."

  Сподели
317