Хетрик на Марсиал за историческа победа над Шефилд


И. Ангелов

Хетрик на Марсиал за историческа победа над Шефилд

Манчестър Юнайтед прие Шефилд Юнайтед в срещата от тридесет и първия кръг на английската Висша лига, като днес "червените дяволи" спечелиха без особена трудност с 3:0 срещата за да застанат на 2 точки от Челси и Топ 4 на класирането. В мача домакините показаха изключителен футбол и Антони Марсиал стана автор на първия хетрик за Юнайтед от ерата на сър Алекс Фъргюсън насам (последно Робин ван Перси реализира 3 гола през 2013 г. срещу Астън Вила).

В 7-ата минута Марсиал откри когато след тъч Маркъс Рашфорд получи топката и достигна до аут-линията, като центрира прострелно по земя, а французинът завърши с нисък удар за 1:0. Последваха две невероятни възможности пред Рашфорд за гол, но и в двете положения сам срещу вратаря той не успя да нацели топката. 

В 21-ата минута Бруно намери Магуайър за гол с глава, но попадението бе отменено заради нарушение на бранителя в полето. В 44-ата минута обаче 2:0 направи отново Марсиал, който завърши по подобие на първото си попадение, но след ниско подаване на Уан-Бисака от дясно.

След почивката Юнайтед остана по-силен и не позволяваше възможности на противника. В 74-ата минута след красива отборна игра Марсиал размени двойно подаване с Рашфорд и копна елегантно топката над вратаря за 3:0. Веднага след гола Оле Гунар Солскяер направи едновременно и петте си смени в мача, което се оказа прецедент в първенството, а тима доигра срещата за победата си.

  Сподели
546