Рюдигер разказа за ролята си при трансфера на Вернер


Н. Гавазов

Рюдигер разказа за ролята си при трансфера на Вернер

Защитникът на Челси Антонио Рюдигер разказа каква роля е изиграл при трансфера на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер.

Следващия месец Вернер ще се присъедини към "сините"  по сделка на стойност 45 милиона паунда. Тимо трябва само да премине медицински преглед, за да стане факт този трансфер.

Рюдигер не е само партньор на Вернер в германския национален отбор, но и негов приятел, така че Антонио направи всичко възможно, за да повлияе на избора на Тимо, който потил на игра сравни с лидера на Лестър Джейми Варди.

"Аз наистина разговарях с него преди прехода му, защото се познаваме отдавна.

Говорихме много по време на карантината и той ми каза, че се интересува от преместване в Англия. Разбира се, тогава изиграх малката си роля, както трябваше да имам.

Той всява страх в защитниците. РБ Лайпциг играе повече на  контраатаки, но по отношение на атаката на защитната линия изглежда като Варди. Той има много свободно пространство, а когато защитникът направи грешка и загуби топката, той е точно там!

Бих казал, че той е тих и скромен човек, който винаги е готов да се подобри. Мисля, че ще се адаптира много бързо, когато дойде при нас, защото всички знаем, че това състезание е различно от останалите", заяви Рюдигер.

  Сподели
204