Фалшив тест нарушил подготовката на Арсенал за мача с Ман Сити


Н. Гавазов

Фалшив тест нарушил подготовката на Арсенал за мача с Ман Сити

Подготовката на Арсенал за мача във Висшата лига срещу Манчестър Сити миналата сряда е била прекъсната от фалшиви положителен резултат на един от играчите на коронавирус.

Припомняме, че "артилеристите“ възобновиха сезон 2019/20 с поражение с 3: 0 на "Етихад“, но още преди мача започнаха да възникват проблеми с мениджъра на лондончани Микел Артета, който самият имаше коронавирус през март.

Според The ​​Athletic, тестът на един от играчите на първия отбор на Арсенал за COVID-19 е дал положителен резултат. "Артилеристите“ бяха принудени да изолират този футболист и още двама, които бяха в близък контакт с него.

На "Емирейтс" обаче заподозряха номер и както се очакваше, собственият тест на клуба потвърди, че въпросният играч няма нито вирус, нито дори антитела.

Арсенал обаче бе принуден да изчака следващия кръг на официалните тестове на Висшата лига, а пробата, взета миналия понеделник, също потвърди, че играчът е здрав.

В резултат и тримата играчи незабавно излязоха от самоизолацията, но през седмицата, предшестваща мача срещу Сити, футболистите бяха принудени да пропуснат три дни тренировки, което със сигурност нарушаваше плановете на Артета.

  Сподели
104