Арнолд: Искам да възпитам това поколение


И. Ангелов

Арнолд: Искам да възпитам това поколение

Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд сподели, че иска да използва имиджа и позицията си за да промотира равенство в обществото. В очите на младия играч той ще види провал ако не успее да повлияе позитивно на феновете си, без оглед на спечелените отличия в кариерата.

"Расизмът като цяло не се отнася само до човека, който страда от него. Само защото аз не съм бил обект на нападки не означава, че не мога да се почувствам обиден на расистка основа, защото чувствам болката на другите. Това е обществено чувство. Ако кажеш нещо на един, казваш на всички.

"Може би се поставям сам под напрежение защото зная, че това е правилното. В това вярвам. Искам да съм сигурен, че образовам хората и съм пример. Имам огромна платформа, зная, че много деца ми подражават. Не трябва да съм само пример в игра. Искам да съм човек, който е направил разлика в начина на мислене на хората. Ако премина през кариерата си и не направя това, това ще е провал за мен.

"В системата няма достатъчно равенство. За да се промени това ще трябва да видим чернокожи в борда на директорите - трябват хора с глас. Трябва равенство при треньорите и домакините, и нагоре по веригата до директорите. Трябва всеки да има възможност.

"Ако хората еднакво заслужават една работа, по-често позицията отива за бял човек. Това може би е подсъзнателно, но така става. Никой не иска подаяния, а искаме всички да имат равна възможност, защото когато си на интервю трябва да те преценяват за правилните неща, не за цвета на хората или това от къде си. Трябва да се гледа само твоето CV и колко добър треньор си."

  Сподели
117