Клоп: Ще приветствам и титла със звездичка


И. Ангелов

Клоп: Ще приветствам и титла със звездичка

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че би приел спечелване на титла, което в историята винаги ще бъде обяснявано в скоби със ситуацията с коронавируса. Според германеца това е най-трудният сезон в историята. В неделя Ливърпул продължава кампанията си срещу Евертън с мач от 30-я кръг на Висшата лига, като в момента тимът води с 22 точки на втория в класирането - Манчестър Сити.

"Обичайно не обръщам внимание на това, което всички говорят около нас. Сега имах много време да чета и да слушам, и видях много. Когато чух за това, трябваше да използвам Гугъл за думата "звездичка". Аз съм чувал това само в комиксите. Това е най-трудният сезон и година да си шампион. Това е прекъснат сезон както никой преди.

"Който и да е шампион в края, това ще е историческо защото това ще е година, която няма да забравим. Дано това е единствената подобна година, която преживяваме като хора и общество. Надявам се да се намерят решения за тези неща в бъдеще. Това е историческо както никога преди, сложете ни звездичка. Направете обяснение. Защото това е най-трудният сезон в историята и единствената разлика е голямата ни преднина с останалите.

"Но ако гледахте Сити онзи ден когато играха, и погледнете отборът им, каква пейка имат - те смениха пет играча и дори нямаше място Лерой Сане да влезе. Ти мислиш 'Уау, това е впечатляващо'. Това е нашият противник. Ние работихме много здраво за това и ние не просто искаме да издържим до преминаването на линията. Искаме да играем футбол.

"Никой не трябва да ни казва, че сме почти там. Аз не се интересувам от 'почти', или 'близо'. Интересувам се да играем възможно най-добрия футбол. Нямаме база за сравнение за игра при закрити врата, но нека опитаме."

  Сподели
267