Тери: Баща ми бе съсипан, когато подписах с Челси


Н. Гавазов

Тери: Баща ми бе съсипан, когато подписах с Челси

Легендата на Челси Джон Тери съобщи, че баща му е бил много натъжен, когато е преминавал към "сините“.

Решавайки да напусне академията на Уест Хем на 14-годишна възраст, Тери имаше оферти от редица големи клубове от Висшата лига, включително Манчестър Юнайтед, където дори проведе двуседмичен тренировъчен лагер.

В крайна сметка Тери избра да свърже кариерата си с Челси, с който след това спечели пет титли във Висшата лига и придоби легендарен статут, но бащата на Джон категорично не е одобрявал избора на сина му.

"Имах избор между Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед. За да бъда честен, всички излязоха от кожата си, за да ме вземат.

Веднага след като се озовах в Челси, просто почувствах, че това е правилното място за мен, въпреки че може да звучи безумно.

Баща ми никога не е искал да отида в Челси. Баща ми го няма на  снимката, където подписвам с училищната си униформа - той отказа да излиза с мен.

Спомням си, че стоях в очакване в тунела и Глен Ходл (бившият мениджър на Челси) минава покрай него. След това баща ми казва: "Няма да отидеш в този футболен клуб. Трябва да подпишем договор с Манчестър Юнайтед".

Но аз отговорих: "Аз ще дойда тук, 100 процента. Ако не дойдеш с мен, пак ще подпиша договора".

За да сключите договор, имате нужда от родител, така че майка ми доброволно се присъедини. Бащата ми се ядоса на майка: Не, няма да направиш това". Да, и всичко останало.

За това на снимката, където подписвам договора е само майка ми и Греъм Рикс. Баща ми отказа да участва и бе абсолютно разбит същата вечер", заяви Тери.

  Сподели
136